2014 yılında WhatsApp’ın Facebook tarafından satın alınmasından sonra herkes bu iki uygulama devinin birbiriyle nasıl entegre çalışacağı üzerine konuşuyordu. Facebook tarafından satın alınmadan önce bilgilerin gizli kalınacağı sözünü veren WhatsApp,…

Facebook’ta WhatsApp bilgilerinizin paylaşılmasını nasıl önleyebilirsiniz?

2014 yılında WhatsApp’ın Facebook tarafından satın alınmasından sonra herkes bu iki uygulama devinin birbiriyle nasıl entegre çalışacağı üzerine konuşuyordu. Facebook tarafından satın alınmadan önce bilgilerin gizli kalınacağı sözünü veren WhatsApp, Facebook uygulamasında bu bilgileri paylaşarak en büyük gizlilik kuralını çiğnemiş gibi gözüküyor.

WhatsApp kullanıcılarına bu yeni özelliği için sözleşmeyi yenileyip kabul ettirme yöntemini denedi. Birçok kişi bunu görmedi çünkü sözleşmenin detayına girip okumadı. Bu bilgi söylenene göre ilk olarak Facebook reklamlarında müşteri hedefleme için kullanılacak. Bu paylaşımın bu kadarla kısıtlı kalıp kalmayacağını şimdiden kestirmek zor ama sizler şimdiden önleminizi alın ve bilgilerinizin paylaşılmasını en azından kabul etmeyin. Bunun için sizlere iki seçenek sunacağım.

1. Seçenek: Sözleşmeyi onaylamadan önce

https__blueprint-api-production-s3-amazonaws-com_uploads_card_image_190887_f6b9fb0d5667c84f47ce0c58dc58b283076bf851

Yukarıda da dediğim gibi size bir “sözleşmeyi kabul ediyor musunuz?” diye soruluyor. “Sözleşmeyi oku” kısmına tıklayıp detaya girdiğinizde en altta “Bilgilerimi Facebook’la Paylaş” gibi bir kısım var. Burdaki check-box otomatik olarak seçili geliyor. Bu seçimi kaldırıp onaylarsanız bilgileriniz paylaşılmaz.

İlginizi Çekebilir:  Facebook, Ekstra Güvenlik İçin USB Güvenlik Anahtarı Desteği Sundu

2. Seçenek: Okumadan onaylayanlar için

 

https__blueprint-api-production-s3-amazonaws-com_uploads_card_image_190897_cfec7db003243ae39181d7741cd2db970f6d77b3-316x530

Sözleşmeyi okumadan onayladıysanız

Siz de sözleşmeyi okumadan geçenlerdenseniz biraz geç kalmış olabilirsiniz ama yine de bilgilerinizin paylaşılmasının önüne geçmek için bir seçeneğiniz daha var. Uygulamada “Ayarlar>Hesap” kısmına girin ve en altta “Hesap Bilgilerimi Paylaş” kısmındaki seçimi kaldırın.

Bu seçimleri kaldırarak Facebook’dan tamamen kurtulduğunuzu düşünmeyin. WhatsApp’ın sık sorulan sorular kısmında “bu seçimi kaldırsanız bile sizlere daha iyi bir deneyim yaşatmak için bilgileriniz Facebook ailesi tarafından kullanılabilir” gibi bir kısım var. Kaçamıyorsunuz, tabi ki her şey sizin için.

Teknolugat

Yönetici

  • Sosyal Medya:

Cevap Yazın

Güvenlik *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.